Mezzokate

Mezzokate

Blogroll

Her Hakkım Saklıdır® Bu blogdaki tüm haklar Melis Tezcan'a (öncekadınsonraanne) aittir, kendisinden izin almadan!!! ve kaynak göstermeden gerek metinsel gerekse görsel dökümanların kopyalanması, kullanılması ve yayınlanması yasaktır. Aksi halde yasal yola başvurulacaktır.

11 Temmuz 2012 Çarşamba

Sanatçıya destek olmak başarılarını duyurmak lazım


Geçit ailesiyle ilgili tanıtım yazımı yazarken tekrar hatırladım ki sanatçıya medyatik olmadığı sürece değer verilmeyen ülkemizde sanatçı dostlarımızın tanıtımını yapmak lazım.

Örneğin kaç kişi sınıf arkadaşım olna Halit Ergenç'i sahnede müzikal söylerken seyretti, takdir etti. Kim onun "Kral ve Ben" müzikalini ne kadar güzel söylediğini, oyunculuğunun akıllara kazındığını biliyor. Kim "Strangers in the Night"ı söylerken kelime kelime çalışarak, ruhunu katarak duygu seli yarattığını biliyor. Medya elinizden tutmazsa başarılarınız bilinemiyor. Biz de bari sosyal medyayı kullanalım tanıtım için.
Not: (Daha sonra opera camiasında ve pop/caz piyasasına göre çoooook daha az bilinen; ama ülke hatta dünya çapında arkadaşlara da değinmeye çalışacağım)

Geçen yazıda YTÜ'deki eğitim hayatımdan bahsetmiştim.
Öğrencilerimin başarılarına da kısaca değinmek istiyorum. 

Şenay Lambaoğlu



Şenay caz konusunda oldukça iyi bir konumda. İstanbul’da birçok caz ve pop caz orkestrasında şarkı söyledi. En son Kürşat Başar'ın projesinde yer aldı.  İlk Solo Albümü ''İçimde Aşk Var'' ile  Ada Müzik'te (Temmuz sonunda çıkıyormuş)
http://senaylambaoglu.blogspot.com/

Pınar Günay Büyükkara

Pınar Rock müzik yapıyor ve yakında albümü çıkacak inşallah.
http://www.myspace.com/pinargunaybuyukkara
http://​www.pinarbuyukkara.co​m

Pınar Elmasoğlu

Okuldan sonra Bulgaristan’da Amerikan Müzik Terapistleri Derneği’nin Müzik terapisi eğitimlerine katılmış. Şu an Sabancı Üniversitesinde çalışıyor. Sanırım şu an müzikle ilgilenmiyor.
Ama Yoga konusunda uzmanlaştı, eğitmen oldu.
http://www.yogaakademi.com/prod/egitmenler.php

Alp
Alp Türkoğlu (İDOB) operada koroda.


Sözeri Yalıboyu



Sözeri reklam, dublaj ve müzik dünyasında her gün daha başarılı oluyor.
 www.youtube.com/sozerionline
www.myspace.com/sozeri

Seda Yaman Özbey

Playsanatevinin kurucusu
http://www.kemeronline.com/playsanat.html
http://www.annelerle.com/play-sanat-evi-ve-danismanlik/

Dersimizin konu öğrencisi:
Oğuz Çetiner



Aranjör olmuş. Kral TV müzik ödüllerinde (Tolga Futacı ile) görünce şaşırdım. Candan Çetin ve Nükhet Duru ile olan çalışmalarını bilmiyordum.
http://www.youtube.com/watch?v=i-ffTFIOFMI
http://www.discogs.com/artist/Oğuz+Çetiner

Hepsi ile gurur duyuyor ve başarılarının devamını diliyorum.

Bu arada dün Işın Karaca'nın RT sayesinde Emre Çelik'in "RT Lütfen. Disney Live Türkiye ve ICT'nin diğer projeleri için açık casting çalışması: Oyuncular ve Dansçılar CV'ler info@c-dt.com adresine" mesajını görüp başvurdum. Haydi bakalım... Kısmet, belki oğlumun pek sevdiği Disney karakterlerinden birini, Türkiye şovunda oynamak bana nasip olur:) Şovu izlerken içimden geçmişti; ama bugüne dek nereye başvurulur bilmiyordum.
Bu sayede de Emre Çelik kimdir onu tanımış oldum. (http://www.emrecelik.net.tr)
Bu iki gün pek verimli geçti:)





Not: kısa zamanda olmazsa da oğlum anaokuluna vs başladığında konservatuvardan sınıf arkadaşım Çelik Kasapoğlu'nun başarılı projesi Ladies & Gentlemen grubunda yer almak istiyorum. Bu koroda her yaştan, her meslekten insan var ve sadece keyif için!!!!!!! şarkı söylüyorlar. Çelik'i gerçekten tebrik etmek lazım.
http://www.lgistanbul.com/




Geçen hafta sırf torunu "anneanne ne kadar cahilsin" dediği için 60 yaşında üniversite bitiren ve şimdi de çalışmayı düşünen kadını duyduktan sonra hiçbir şey için geç kalmış sayılmam:))))

Çocuklarımıza da sanatı sevmesini ve sanatçıya hak ettiği alkışı sunmasını öğretmeliyiz bence.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder